Vanliga misstagen vid ett takbyte

Att lägga ett tak är en investering som kostar mycket pengar och som man får leva med lång tid.
Därför är det extra viktigt att tänka igenom vad man verkligen vill ha och inte snåla. Misstag kostar och det vill man helst undvika.

  • Lägg inte taket själv.

Det krävs kunskap och utbildning på hur man lägger ett tak på rätt sätt.
Att försöka spara pengar på att göra det själv är oftast ingen bra ide.
Det är alltid bäst att anlita en professionell takläggare Stockholm.
Tänk på att det är farligt att lägga tak själv och det kan leda till olyckor och skador. Se till att anlita en Takläggare som ger garanti på sitt arbete och inte slarvar. Fråga gärna runt efter referenser för takrenovering Stockholm.

  • Betala inte för mycket

Ta gärna in flera offerter från olika bolag, välj bolag med flera anställda så du vet att dom har kapacitet att  slutföra sitt uppdrag snabbt även om någon skulle bli sjuk. Det finns inget värre än att behöva vänta på att en takomläggning ska bli färdig när det drar ut på tiden.

  • Rätt ventilation

Att det är rätt sorts undertak till rätt takmaterial är viktigt. Speciellt om man isolerat lite extra. Fukt på insidan som skapas av felaktigt materialval och dålig ventilation kan skapa stora problem i framtiden. Det kan leda till röta och mögelproblem ganska snabbt och kosta en hel del att rätta till i framtiden.
Se till att ta reda på vad som är rätt för ditt materialval.

  • Rätt material och färg.

Taket gör en helhet på husets utseende och har man fel färg eller utseende så kan det se märkligt ut. Anpassa rätt material efter lutning och ta gärna hjälp av fackman för vilka alternativ som passar.

takrenovering Stockholm