Enkla tips när du vill fräscha upp din trappa

Har du en gammal trappa som börjar visa ålderstecken? En enkel trapprenovering kan göra susen!

Att renovera en trappa kan till en början kännas som ett stort åtagande och verkar som en stor utmaning, men så behöver det absolut inte vara!
Här kommer några tips på vad du själv kan göra för att ge din trappa ett ordentligt lyft!

Måla din trappa

 • Måla din trappa i en ny fräsch färg. Några lager färg gör stor skillnad och behöver inte kosta mycket alls. Färg finns att köpa i närmsta bygghandel. Förslagsvis är antikvit färg något som bidrar till en ljus och fräsch känsla. Med det sagt ska du absolut inte dra dig för att vara vågad och testa lite mer skarpa färger.

  Köp mattor till din trappa
 • Trapprenovering med matta gör stor skillnad och har även praktiska funktioner i form av halkskydd. Har du barn är detta en billig lösning för att slippa oroa dig för att barnen ska halka i trappan.
  Att ta bort dessa mattor är oftast inga problem om du skulle vilja byta till en ny om du redan har en sådan. Mattor finns i alla möjliga färger och former och att välja en ny matta kan faktiskt vara riktigt kul!

  Måla trappräcket

 • Renovera trappräcket när du ändå är igång. Trappräcken tar ofta stryk efter år av flitigt användande och i de allra flesta fall är det inga stora åtgärder som krävs för att du ska ge ditt trappräcke ett ordentligt lyft.Börja med att slipa ner ytan på räcket och släng på ett eller två lager färg.
  Tänk på att få bort den översta ytan så noga du kan, resultatet för din ansträngning är att färgen sätter sig lättare och håller längre, något som spar dig tid i det långa loppet.

  Ett tips är att under renoveringen av trappan se till att du inte behöver springa upp och ner för att hämta saker på andra våningen. Ta ner det du kommer behöva under tiden som trappan torkar.

  Lycka till och ha så roligt med din trapprenovering!