Limfog i hemmet

Använd rätt material när du ska renovera din bostad. Idag finns det många olika sorters material på marknaden i varierande kvaliteter. Att då använda limfog är ett säkert alternativ få man får ett trääkta material som inte slår sig vid förändringar i temperatur eller fuktighet. Limfog tillverkas i större stycken och kan sågas ut till den formen som passar bäst, till trappor kan man få hela vangstycken och andra bärande delar.

1. Renovera köket.
Köket kan behöva ett upplyft när det börjar bli slitet, det kan vara gamla köksluckor eller bänken som börjat se sliten ut.
Se då till att det blir bra materialval och ta inte bara det billigast möjligaste för det brukar oftast inte hålla en längre tid. Ett kök vill man ska vara länge och eftersom det kostar en del att renovera så vill man göra ett ordentligt arbete från början
Limfog är ett slittåligt material som passat bra till både bänkskivor samt skåpluckor som håller längre.

2. Byt ut stegen till trappan.
Limfog är ett utmärkt material att använda till trappstegen, då använder man helst limfog av helstav i ek som är extra slittåligt.
Inte bara att det är slitstarkt, det är även supersnyggt. Vangstycken och andra bärande delar kan även här vara gjort i limfog som är ett extra hållbart alternativ.
Att renovera sin trappa förhöjer helhetsupplevelse i hela byggnaden och ökar även värdet till en framtida försäljning.

3. Gör egna möbler.
Skapa egna möbler som håller en livstid, älskar man arbeta med trä so är limfog valet framför alla andra material när man tillverkar möbler.
Stolar, bord och annat görs med fördel av limfog. En bordskiva gjord av ek blir extra snygg om den är kvalitetssorterad och helt utan kvistar och andra skönhetsfel.
Självklar finns det udda träslag som passar väldigt bra till möbler för den där extra lilla estetiska biten.