Har du fått stopp i avloppet?

Ibland så händer det att man fått stopp i avloppet.
Då brukar man hälla ner en propplösare eller prova tvinga bort stoppet med olika tekniker. Händer det ofta att du får stopp så innebär det att vattnet inte rinner undan som det ska. Då får man kontakta en spolfirma i Stockholm så man kan spola avloppsrör.

Företaget kommer ut till dig och drar in riktigt långa slangar som dom för in i avloppsrören.  Hett vatten i högt tryck sprutas ut för att lösa ditt stopp.
Man för sedan slangen fram och tillbaka tills stoppet släppt. Detta brukar fungera till det mesta. I dom fallen detta inte fungerar får man gå vidare till mekanisk rensning.

Detta innebär att man först med hjälp av en kedja eller annat verktyg tar bort stoppet. Därefter för man in en roterande enhet som tar det grövsta. Efter en Mekanisk rensning spolar man rören igen och avslutar med en rörinspektion i röret. En rörinspektion innebär att man filmar rören och letar efter skador och ojämnheter.

Är avloppet trasigt så kan det vara dags för en renovering av avlopp en så kallad relining är det vanligaste alternativet. Relining innebär att man bygger upp en ny yta på insidan av röret vilket är något som även behöver göras ibland även om röret inte är trasigt. Det är helt klart en fördel att göra regelbundna kontroller av sitt avlopp om det är av äldre modell så man kan göra någon åtgärd innan det sker större dyrare skador.

Avloppsrör