Ta hand om trägolvet

Är du en av de lyckligt lottade som har trägolv hemma? Med tiden har det blivit allt vanligare att installera klinkers eller parkett istället för ett genuint trägolv. Men visst är ett genuint trägolv mycket snyggare?

Trägolv behöver vård

Även om du håller rent på golvet och använder mattor för att skydda golvet krävs det ibland att du vårdar trägolvet i form av golvslipning Stockholm. När golvet börjar se slitet ut är det dags att ta in en offert och förbereda för en ordentlig golvslipning Stockholm och sedan en behandling av golvet.

Oavsett vilket rum du har fiskbensparkett i behöver det vårdas med jämna mellanrum, även om det gäller sovrummet. Fast i sovrum behövs inte golvslipning Lidingö utföras lika ofta som i till exempel köket eller vardagsrummet. Men om du har trägolv i hela hemmet är det faktiskt snyggast att utföra golvslipning Nacka i hela hemmet på samma gång. Annars syns det oftast klart och tydligt vart golvslipning Täby har blivit utförd och inte.

Om du är ute efter skillnad i nyans och färg på golvet i de olika rummen går det självklart bra att slipa och behandla golvet vid olika tidpunkter i livet. Men om du vill ha en genomgående nyans i hela hemmet är det bäst att utföra golvslipning bromma samtidigt i alla rum.

Vilken behandling är bäst?

När en golvslipning Sollentuna har blivit utförd är det dags att behandla golvet, detta så att det håller längre. Men vilken behandling är då bäst? Förr om tiden var det vanligast att lacka alla trägolv eftersom lack är ett slittåligt alternativ. Sedan kom en period då olja var det populäraste alternativet eftersom du själv kan välja pigment och nyans av golvet. Men numera är det vanligast att använda sig av hårdvaxolja. Eftersom hårdvaxolja kombinerar fördelarna med lack och olja är det inte så konstigt. Du får ett slitstarkt golv, plus att du kan välja pigment och nyans av golvet.