Vilken sorts linser ska man välja?

Är du trött på glasögon?

Är dina glasögon i vägen eller ser du helt enkelt bättre ut i linser? Idag finns det flera olika sorters kontaktlinser att välja mellan med olika styrkor och egenskaper.
Valet är nästan helt fritt och begränsar sig endast av vad din synundersökning säger. Det finns många stora tillverkare såsom Cooper vision eller Bausch & Lomb.

Vilket märke du ska välja beror helt på dina önskemål och vad din optiker rekommenderar. Ska du köpa kontaktlinser i Stockholm så kan du kika in hos din optiker Vasastan Stockholm som har ett bra sortiment med alla större tillverkare.

  • Månadslinser

Månadslinser är den vanligaste typen av kontaktlinser och passar dom flesta ögon. Dom levereras vanligen i paket som varar ett halvår. Dessa linser måste rengöras dagligen och förvaras i ett speciellt etui när dom inte används

  • Endagslinser

Allt fler börjar använda endagslinser och dom börjar öka i popularitet. Fördelen med endagslinser är att man öppnar en ny förpackning varje dag och kastar dom använda. Här slipper man rengöring av linser. Kan få dessa levererade för en månad i stöten eller per kvartal.

  • Toriska samt Progressiva linser

Astigmatism kräver något som heter Toriska kontaktlinser. När man har astigmatism så innebär det att hornhinnan kort sagt är mer oval än rund.
Torisk kontaktlins innebär då helt enkelt att den har olika buktningar på insida samt utsida. Progressiva linser för enklare växling mellan långt och kort håll med samma princip som med glasögon.

  • Veckolinser

Veckolinser är inte lika vanligt som endagslinser samt månadslinser.
Dessa tillverkas av vissa tillverkare och finns hos välsorterade optiker Stockholm

  • Silikonhydrogellinser

Får man lätt röda och irriterade ögon av kontaktlinser så finns det Silikonhydrogellinser som släpper igenom fyra gånger mer syre till ögonen.
Detta ger mer bekvämlighet och linser som kan användas i längre tid under en dag.